El nou e-TRAM 2.0 disposa d'un entorn públic (catàleg de tràmits i formularis de tramitació), i un entorn "privat" d'edició. Aquest entorn requereix de permisos i rols d'EACAT per a poder-hi entrar.

Un cop sol·licitat el servei rebreu informació per correu electrònic amb les dades (URL i enllaços al portal de Suport) que us permetran accedir a l’entorn d’edició, prèvia assignació del rol del servei per part del gestor d’usuaris EACAT per poder parametritzar els tràmits del vostre ens.

Després us caldrà ajustar el catàleg de tràmits (adaptant si escau la proposta de fitxes existents o activant nous tràmits del catàleg).

Concretament us caldrà:

A) Realitzar l’alta a EACAT dins el servei "e-TRAM 2.0" del rol "configurador de catàleg" pels usuaris que consideri.

El nou servei e-TRAM 2.0 millora en la gestió de la seguretat, de manera que els usuaris interns del gestor de catàlegs i formularis de cada ens, cal que tinguin els corresponents permisos a EACAT. A través del gestor d’usuaris de l’ens (via EACAT) es podrà donar d’alta el rol i servei corresponent.

A tal efecte es disposa de la FAQ Com puc assignar a un usuari el rol del servei e-TRAM 2.0?

B) Fer les corresponents proves de tramitació

Una vegada feta l’assignació de rols cal que feu qualsevol tràmit des del vostre entorn públic podreu veure com us arriba directament al vostre registre d'entrada que, a partir de la vostra configuració del MUX, amb el temps que tingui aquesta parametritzat, us farà arribar tots els adjunts al vostre registre.

IMPORTANT: en el cas que no us arribi la informació amb un temps prudencial podeu contactar amb el vostre proveïdor de registre, i recordeu que la informació (amb tots els seus adjunts disponibles) es troba disponible al registre de EACAT del vostre ens (on la podreu descarregar).

C) Revisar l’entorn de catàleg de tràmits proporcionat, i actualitzar les fitxes que creguin oportunes.

L’e-TRAM 2.0 permet adequar les diferents fitxes dels tràmits, personalitzar-ne els continguts, canviar el model de tràmit descarregable per a tramitació presencial que s’ofereix, o crear noves fitxes que apuntin contra tràmits e-TRAM 2.0 existents (normalment instància genèrica).

També es pot redirigir una fitxa de tràmit contra tràmits externs (per exemple enllaçar-los a organismes de gestió tributària de les diputacions, tràmits concrets de la Generalitat, AGE… o fins i tot cap a tràmits propis de l’ens, en el cas que l’ens disposi també de plataforma pròpia).

Finalment recordeu també que si el catàleg ofert per e-TRAM 2.0 no us encaixa, l’ens pot optar per a usar el seu propi catàleg de tràmits (i només mantenir les redireccions als nous formularis 2.0). Com puc accedir a l’administració del Catàleg de Tràmits?

Disposeu de més detall del funcionament del catàleg de tràmits a l’apartat: Ús del servei (e-TRAM 2.0: gestió del catàleg de tràmits) d’aquest mateix portal de suport.

D) Canviar els enllaços a la web corporativa cap als de la nova solució e-TRAM 2.0.

Aquesta tasca requereix que l’ens incorpori al seu web corporatiu els enllaços cap a catàleg de tràmits 2.0, o si és el cas, a formularis de tramitació específics.

La URL del catàleg de tràmits 2.0 serà informada per part de l'AOC, però també la podreu trobar al peu dels serveis de seu electrònica o portal de transparència (tràmits i gestions). Podeu consultar la FAQ específica: gestió enllaços a web, seu i transparència que inclou exemples de les tasques a fer al respecte.